Samarbetspartners

Samarbetspartners

Mustang Saddlery och Sala EquiCenter i samarbete!

När DU kommer med din häst till mig på mottagningen, brukar jag fråga hur du upplever att din hästs sadel ligger på din häst och hur du själv som ryttare tycker att du sitter i den. Jag känner igenom din hästs muskulatur samt tittar i rörelse hur den rör sig i sin sadel. Både med och utan ryttare vid behov, på vår fina ridbana. Jag kontrollerar din sadel och mäter hästens rygg och sadel. Om jag anser att sadeln behöver bytas ut – så tillhandahåller jag dessvärre inga sadlar till försäljning. Däremot är det JÄTTEVIKTIGT för mig att jag kan lotsa dig till rätt sadelutprovare för det . En kunnig sadelutprovare som dessutom sätter kundens förståelse i det främsta ledet, samt har gedigen kunskap i yrket.


Det är med glädje jag hälsar Mustang Saddlery, med sin gedigna kunskap,välkomna som en av våra samarbetspartners!

För att en sadel över huvudtaget skall kunna vara aktuell att passa till en häst, måste bommens tredimensionella form stämma överrens med hästens ryggform !

En sadelutprovares uppgift är att finna så många sadlar som möjligt med rätt bomform, för att sedan kunna jämföra de olika sadlarna då hästen arbetar, för att kunna avgöra vilken sadel som för dagen är mest lämpad till just denna häst. Å det är PRECIS vad tjejerna på Mustang Saddleryär proffs på.


Är du kund hos mig på Sala EquiCenter – så erbjuder tjejerna på Mustang Saddlery dig en gratis första sadelutprovning/kontroll av din sadelnär du kommer dit. En kod skickar jag med dig. Antingen får du med dig den när du är här på mottagningen eller så kontaktar du mig bara via telefon så får du koden och kan utnyttja detta erbjudande.


Gå in på Mustang Saddlerys trevliga hemsida – så kan du läsa all information om dem.

mustangsaddlery@gmail.com

Den som uppfann färdigpackat spån

var en mycket god människa...

Fantastiskt skönt när förrådet av spån är på plats!


Sala EquiCenter kan starkt rekommendera YesBox stallströ efter många års användande. Ett strö som håller vad det lovar.

Fräscht, dammfritt, hållbart länge i boxarna och framför allt MYCKET välfyllda balar.


YesBox garanterar jämna kvaliteter, pålitliga leveranser och snabba besked. De räknas idag till ett av landets största och ledande stallströföretag.

Nu har hästarna rätt  tempererat vatten, året runt. Vi tackar

ThermoBar för ett fint samarbete!

Grundidén för alla ThermoBarer är att dina hästar ska ha rätt tempererat vatten i hagen eller stallet året om. Lösningen är isolerade eller eluppvärmda kar som håller vattnet isfritt om vintern och svalt sommartid.


Deras enklaste kar är endast isolerade och passar bäst till sommarbruk och milda vintrar. ThermoBars isolerade kar finns i olika storlekar och varianter. Gemensamt för dem är att de inte behöver någon el, det är just isoleringen som ger dem dess egenskaper. Enkelt och smidigt – sommar och vinter.


För kallare vintrar fungerar det bäst med eluppvärmda kar. Till det kan du välja om du vill fylla på vattnet manuellt eller helt automatiskt. De flesta av deras kar går att ”bygga ut” med fler funktioner som flottörventil eller varmslang för frostfritt vatten året om. Läs mer om det under respektive ThermoBar på www.thermobar.se

Sala EquiCenter tackar för förtroendet och välkomnar

Pakvis Healthtill gruppen av samarbetspartners.

Deras utbud av mycket väl anpassade maskiner med för djupgående massagebehandling av muskler och djupvågsbehandling av faschian är mycket bra. Energin i massagen riktas djupt in i musklerna eftersom den pulserar, knackar, hamrar – percussioner - istället för att rotera eller knåda.

    En fascia är en fibrös bindvävshinna som har som främsta uppgift att hålla muskler och muskelgrupper på plats under muskelkontraktion. Med sina glatta, vita ytor och sin placering mellan musklerna under-lättar de också musklerna glidrörelser mot varandra. 


För information om produkterna och priser:  http://www.pakvis.com/


Sala EquiCenter har valt att installera det högeffektiva

Solamagic Horse på mottagningen samt att ha med en portabel

Solamagic Horse ut till ditt stall vid besök.

Då "HÄSTENS FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR RÖRELSE" är vårt ledord - vill vi trycka på om vikten av både den preventiva och den avhjälpande behandlingen. En investering för både framgång, hållbarhet och prestation.


Jag använder Solamagic i samband med och under genomgång/behandling av hästarna då det ger snabbare avslappning av spända muskelgrupper.


Vi valde Solamagic då den har många fördelar:


  • Specialutvecklade, optimerade värmelampor
  • Låg energiförbrukning
  • Hög driftssäkerhet
  • IP65 klassade -  damm och fuktskyddade
  • Liten och enkel - den stationära tar ingen plats i stallet.
  • Den portabla varianten är perfekt att flytta till den plats du vill ha den
  • Bättre blodcirkulation - värmen påverkar blodcirkulationen i den underliggande muskelvävnaden
  • Ökad muskelelasticitet - minimerad skaderisk
  • Snabbare återhämtning 


Före träningspass: musklerna slappnar av, blodcirkulationen ökar och prestationsförmågan förbättras.


Efter träning: fortsatt ökad blodcirkulation medför att slaggprodukter transporteras bort snabbare ur musklerna = minskad risk för stumma muskler. Fortsatt ökad blodcirkulation gör det möjligt för muskulaturen att absorbera blodsockret snabbare.Bättre välmående - både fysiskt och psykiskt. Kroppen får sin del samt att det har en otroligt rogivande effekt.Vi rekommenderar verkligen Solamagic!


Du kan beställa din egen Solamagic horse via Sala EquiCenter. För mer information om produkterna besök solamagic.nu

Duschad/blöt häst - snabb torktid. Ca 15 min

Equippolab har kunskapen!

Equippo lab är Sveriges enda veterinärmedicinska laboratorium som uteslutande är inriktat på parasitologisk träckprovsdiagnostik på häst. Equippolab ligger långt fram i parasitdiagnostiken och hör till landets mest erfarna laboratorier inom området.

 Det finns bara ett sätt för dig som hästägare att försäkra dig om att du avmaskar din häst på rätt sätt - det är genom att göra maskkontroller. Utan träckprovsanalys är det svårt att veta om man behandlar hästen mot rätt slags parasit eller om hästen ens behöver behandling. Att avmaska hästen ”för säkerhetens skull” utan att ha underlag för om det verkligen är nödvändigt kan ha negativa konsekvenser - resistenta maskar kan göra hästen sjuk senare i livet.

www.maskkontroll.se, under rubriken ANALYSER, kan du beställa hem provmaterial för att ta reda på förekomst av små blodmaskar, spolmask, fölmask, bandmask, stor blodmask eller springmask. Följ instruktionerna och skicka in provet till dem. De hör av sig så fort de fått fram ett provsvar, vilket oftast är samma eller efterföljande dag.

Sala EquiCenter i stolt samarbete med Retinalighting!

Sala EquiCenter har valt led-belysning till vår ridbana, där vi tittar på hästar i rörelse både med och utan ryttare, från Retinalighting.

Retinalighting skapar förutsättningar för bättre hälsa, ökad produktivitet och optimal energibesparing med deras LED-belysning.


Retinalighting erbjuder belysning med senaste tekniken för både inomhus och utomhusmiljöer. De hjälper er med ljusplanering och ljusberäkning för att i ett tidigt skede se till att man tänker rätt och banar väg för en energieffektiv belysning som uppfyller alla gällande krav för respektive projekt.”

Bra priser och excellent service!


Köp din belysning du oxå hos:

Retina Lighting AB
Fjärås Industriväg 27
439 74 Fjärås

Tel: 010-330 63 20

E-post: info.admin@retinalighting.se


https://retinalighting.se/lightforlife/index.html

IMG_0011
IMG_0016

Sala EquiCenter rekommenderar starkt

foder från PrimaDog & PrimaCat!

Många, många av oss hästägare - har oxå hundar och katter! Lika noggranna som Ni är att ge Era hästar en väl balanserad foderstat - lika noggranna är Ni väl med era hundar & katter?

Sala EquiCenter rekommenderar starkt foder från PrimaDog & PrimaCat!

PrimaDog

"Kött är det viktigaste elementet i hundens kost. Därför är kött den viktigaste råvaran också i PrimaDog-helfoder. Vi vill att din hund har den bästa utgångspunkten för ett långt och friskt liv. Därför använder vi inte vete, soja eller konstgjorda smak- och färgämnen i vår mat. Eftersom vi själva är hundägare, gör vi bara sådan mat som vi skulle ge våra egna hundar.
    PrimaDogs mission är att varje hund får leva ett lyckligt och friskt liv. Därför erbjuder PrimaDog köttrikt helfoder, som uppfyller hundens alla näringsmässiga behov. I allt vårt torrfoder har vi tillsatt en superfood-blandning av nordiska örter och bär för att stöda din hunds välmående. Vi vill också att PrimaDog-produkterna är lättillgängliga och vårt mål är att föra superpremium-kvalitet inte bara till specialaffärerna utan också till de affärer där du gör dina dagliga köp.
    I PrimaDog-sortimentet hittar du vetefritt torrfoder, helt spannmålsfritt torrfoder, våtfoder, korv samt hundgodis och tuggben – det vill säga allt du behöver för artspecifik utfodring av hunden. Oberoende av om din hund är en liten aktiv idrottare eller en större soffpotatis, erbjuder PrimaDogs breda sortiment den bästa kosten för ett nyttigt liv vid din sida"

www.prima.dog/se


PrimaCat

"Det är en konst att utfodra en katt !!

Vi på PrimaCat anser att varje katt har rätt att äta bra mat. Vår uppgift är att erbjuda varje kattägare möjlighet att skaffa sin älskade katt högklassig mat som motsvarar kattens naturliga kost. Därför finns PrimaCat-produkterna behändigt tillgängliga för alla i mataffärer och dagligvaruaffärer i hela landet. Vi hyser en äkta respekt för katternas natur och välmående; de testat välsmakande PrimaCat-produkterna innehåller alltid rikligt med kött och inget vete eller tillsatt socker. Vi känner också katternas natur och förstår att det är en verklig konst att utfodra en katt. Vi kan aldrig garantera att din katt gillar oss varje dag, men vi lovar att ta så bra hand om din katts mage som möjligt från dag till dag"

https://www.primacat.com/sv

TVÄTTHALLEN I SALA

Två-takts automattvätt - för snabbare tvättar!


TVÅ-TAKTS AUTOMATTVÄTT - för snabbare tvättar! Två bilar samtidigt.


Gör-det-självhall - med hela ekipaget ! Bil och hästtransport eller Hästlastbil!


Automattvättar:
Från det att bilen före dig kört in i automattvätten tar det max åtta minuter innan nästa bil kan köra in, oavsett vilket tvättprogram kunderna väljer. Kötiden är lätt att beräkna och flödet genom tvättmaskinen blir optimalt. Enkelt, snabbt och smidigt. Detta tack vare att vår anläggning har två maskiner, en som tvättar och en som torkar.
    Tvättmaskinen tvättar omsorgsfullt och varsamt bilen. Vi har valt att utrusta den med rörliga högtrycksmunstycken både på sidorna och i takbågen, hjulen tvättas med rotorjet. Underredstvätt sker också med högtryck. Alltid rent vatten, inget är återvunnet. Tvättborstarna är högklassiga, mjuka av skum-material.


Tvätta Själv-hall 1:
Tvätta Själv 1 finns på södra gaveln. Det här är vår lilla tvätthall, eller liten och liten, den är 8 m lång och har porthöjden 3,6 m. Skönt med egen plats utan stänk från grannen. Allt du behöver för tvätt finns inbyggt i systemet. Fast vill du hellre tvätta med hink och egen svamp så går det givetvis också bra. Varmvatten i tappkran och sämskskinnstork finns också.Tvätta Själv-hall 2:
Här är den stora tvätta-självhallen för dig som vill ha stort utrymme - eller som vill köra in med hela ditt ekipage!

På norra gaveln -här är vår stora tvätthall, den är hela 10 m lång och har porthöjden 3,6 m. Perfekt för större bilar, husbussar, hästsläp, hästlastbilar och mindre skåplastbilar mm. Allt du behöver för tvätt finns inbyggt i systemet. Fast vill du hellre tvätta med hink och egen svamp så går det givetvis också bra. Dammsugare, varmvatten i tappkran och sämskskinnstork finns också.


http://tvatthallen.se/

Equi-N-icE är ett helt nytt unikt kylsystem på marknaden!

Equi-N-ice är ett helt fantastiskt & unikt kylsystem för hästen. Glöm all kyllera, isbandage som skall förvaras i frysen eller spolande av hästens ben!
Glöm den värkande kylan som kommer av isbandage! Equi-N-ice drar ut värmen ur det ansträngda eller skadade området istället för att kyla ned. Kylan ger ingen smärta och är inte obehaglig men sänker temperaturen på det behandlade området med 10-15 grader.
Lindorna och strumporna används om och om igen- och kan tvättas vid behov. Du fyller enkelt på med kylvätska varteftersom i den återförslutningsbara påsen. Sen är lindorna och strumporna klara att användas igen.
Dessutom har du alltid nära till hands att kyla. Oavsett var du och hästen befinner er.
Equi-N-ice lindrar effektivt smärta, reducerar svullnader, drar ihop blodkärlen och kan användas på hästen för att förebygga skador efter hårt arbete. Kan användas vid slag, stukningar, blåmärken eller rent allmänt för att kyla.

I mitt arbete som terapeut kan jag aldrig tala för mycket om vikten av att ha kylning av hästens ben i åtanke i sin dagliga verksamhet som ryttare/kusk/tränare/rehab. Både när det gäller preventivt och efter ansträngningar. I det preventiva syftet för att minimera och förebygga uppkomsten av svullnader och skador – för att låta blodkärlen dra ihop sig. Även om hästen inte gått väldigt hårt.
Efter arbete - om hästen har slagit på sig, stukat sig eller gjort hårda ansträngningar under träning eller tävling.

Här följer mina, Malins, egna åsikter om andra kylprodukter.

Isgelé, kyllera och andra preparat som man lägger på benen i kylande syfte - har tyvärr efter en stund på hästens ben helt motsatt effekt. Den värms upp av hästens egen kroppsvärme och blir varm – vilket resulterar i att vi återigen är tillbaka på ruta ett där vi var innan kylningen – där produkten nu värmer och öppnar upp kärlen istället för att stänga dem, såsom vi ville att produkten skulle göra. Eller kompakt kyllera, som inte låter hästens kroppsvärme transporteras ut , utan tvärtom stänger in den. I många fall har jag dessutom sett den orsaka sår på benen.
    Jag har sedan år tillbaka använt mig av produkterna från Equi-n-ice. Kan säga att jag är jättenöjd med resultatet. Här är en produkt som fungerar. De återanvändningsbara porösa lindorna , med kardborrband att fästa med, låter hästens egen kroppsvärme följa med den avdunstande vätskan ut genom lindan. På så vis avges/dras kroppsvärmen ut medans vätskan går ner på djupet och gör sitt kylande jobb. Jag använder också lika mycket strumporna som finns i sortimentet, för haser,kotor och knän.Som annars är både svåra att linda, få lindan att sitta kvar och gör hästen orörlig i leder och haser. De sitter där de ska och hästen kan fortfarande röra sig jämfört med om du försöker linda dessa ställen.

Jag har alltid produkterna till hands – oavsett om jag är i stallet, ridbanan, ridhuset eller ute på tävlingar. Vilket innebär att jag alltid direkt kan kyla hästens ben utan att behöva vänta tills jag har tillgång till rinnande vatten när jag kommer hem. Då det är försent att kyla!!
Jag kyler alltid i preventivt syfte- då hästarna arbetat.


Du köper kyllindor, strumpor och kylvätska direkt via Sala EquiCenter. Läs mer om produkten här.


Besök gärna även Equi-n-ice hemsida:
https://www.qualitycommerce.se

Solides derma serie - BEVISAT EFFEKTIV NATURPRODUKT

SOLHEDS Derma är en produktfamilj utvecklad för hästars, hundars och katters välmående. Produkterna vårdar djurets hud, päls och tagel samt hjälper att lindra olika hud-problem. SOLHEDS Dermas bevisat effektiva kvalitetsprodukter är tillverkade av noggrant utvalda, rena naturliga råvaror. När ditt djur är värd säker och effektiv vård.


Sala EquiuCenter rekommenderar stark Solheds hudserie.

Bevisat effektiva naturprodukter för hud, päls, tagel och även vård av problemhud. Produkterna är lämpliga för känslig hud, tävlande djur samt för djurägare som föredrar ett ekologiskt alternativ.


Gå in på Solheds hemsida och kika runt bland produkterna.

Du kan även läsa här på Sala EquiCenter om Solheds-produkterna.


http://solheds.com/sv/produkter/


Sala EquiCenter i samarbete med Back on Track

Back on Tracks led- och muskelskydd är alla tillverkade i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Textilien är en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi. Vid framställningen av polyester- eller polypropylentrådarna smälts keramiska partiklar in i trådarna. Egenskapen hos de keramiska partiklarna är att när de blivit uppvärmda av kroppsvärmen utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Värmen som på detta sätt återreflekteras är en långvågig värmestrålning vilken är detsamma som långvågig infraröd strålning.


Värmestrålning

Det är väl belagt och dokumenterat att långvågig infraröd värmestrålning ökar blodcirkulationen. Den ökande blodcirkulationen i vävnaderna luckrar upp muskelspänningar och bidrar till ökad prestationsförmåga. Ett viktigt användningsområde är den skadeförebyggande effekt man får när skydden används inför träning och tävling.


Precis som andra material har kroppens vävnader också ett absorptionsspektra. Den våglängd som de keramiska partiklarna emitterar absorberas i cellerna och en signal går till hjärnan om att värmeenergin ökar och hjärnan öppnar då blodkärlen. Absorptionen sker inte bara på huden utan även en bit ner i vävnaderna, vilket gör att blodkärlen vidgas inte bara ytligt utan även i muskler och kring leder. Den ökade blodcirkulationen i vävnaderna luckrar upp muskelspänningar och stärker kroppens egna förmåga till att häva inflammationer och läka skador. Därför används produkterna ofta vid problem där det finns inflammationer med i bilden. Ett annat viktigt användningsområde är den skadeförebyggande effekt man får när skydden används inför träning och tävling.Du kan enkelt beställa dina Back on Track produkter via Sala EquiCenter här eller beställ via deras hemsida.


Gå in och läs om alla deras produkter på:

https://backontrack.com/se